background

Besparen met ventilatie

Hesi adviseert

Uw energieverbruik en CO2-uitstoot verminderen door middel van ventilatie?

Waarom ventileren?

Gezonde, frisse lucht in uw woning is essentieel voor een gezonde levensstijl. De belangrijkste oorzaken van een slechte luchtkwaliteit in huis zijn vaak slechte ventilatie en achterstallig onderhoud. Door de lucht in uw woning regelmatig te verversen, worden schimmels, tabaksrook, fijnstof en andere schadelijke stoffen die kunnen leiden tot gezondheidsklachten, uit de lucht gefilterd en vervangen door verse, gezonde lucht.

Doordat onze woningen steeds beter geïsoleerd worden en er minder frisse lucht vanzelf de woning in kan stromen, is het belang van een goede mechanische ventilatie alleen maar groter geworden. Daarom worden woningen sinds de jaren ’80 voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem.

Welke soorten ventilatie zijn er?

Hesi is specialist in het creëren van een gezond binnenklimaat en adviseert u graag op het gebied van ventilatiesystemen. De meest gebruikte ventilatiesystemen in Nederland kunnen onderverdeeld worden in mechanische ventilatie en warmte terugwin installaties.

Mechanische ventilatie is een gemotoriseerde vorm van ventilatie die dag en nacht zorgt voor de toevoer van gezonde en frisse lucht in uw woning. Dit ventilatiesysteem bestaat uit luchtkanalen, luchtroosters en een ventilatiebox. Deze ventilatiebox zuigt oude en vuile lucht af naar buiten, wat zorgt voor een onderdruk. Deze onderdruk zorgt er dan voor dat er frisse en schone lucht van buiten naar binnen kan stromen. Mechanische ventilatie is de bekendste en meest voorkomende vorm van ventilatie.

Een warmte terugwin installatie, of wtw systeem is ook een vorm van mechanische ventilatie, waarbij naast het afzuigen van oude lucht en het binnen laten stromen van de verse, schone lucht, de warmte uit de gebruikte lucht gehaald wordt, om de verse buitenlucht te verwarmen voordat het in uw woning aangevoerd wordt. Zo voert een wtw systeem continu de verwarmde frisse lucht aan en de vuile, gebruikte lucht af. Een wtw systeem bestaat meestal uit een unit, ventilator en meerdere afzuigpunten en inblaasopeningen. Doordat de wtw unit warmte hergebruikt, is een wtw systeem zeer energiezuinig en dus goed voor het milieu én uw beurs!

ventilatie
frisse gezonde lucht

Energie besparen met de Eco-fan van Hesi

Bent u op zoek naar een zuinig en betrouwbaar mechanisch ventilatiesysteem voor uw woning? Kies dan voor de Heso Eco-fan, het beste wat de ventilatiemarkt te bieden heeft. Zowel wat betreft energiezuinigheid als betrouwbaarheid. De Hesi Eco-fan kan uw oude ventilatiesysteem van welk merk dan ook vervangen. U kunt bovendien ook voor een laag maandbedrag deze Eco-fan bij ons huren. Wij zorgen voor de installatie en service, zodat u nergens meer omkijken naar heeft.

In vergelijking met bestaande ventilatiesystemen, bespaart de motor van de Eco-fan unit ruim 83% op elektriciteitskosten en levert bovendien een forse CO2-reductie op.

Met de Eco-fan kunt u tot wel € 60,- besparen op uw jaarlijkse energiekosten. Uw CO2-uitstoot wordt door de Eco-fan gereduceerd met maar liefst 127 kg per jaar!

Nóg meer energie besparen met een wtw systeem

Hoe dan? Wtw systemen of balansventilatiesystemen gebruiken de warme binnenlucht die afgevoerd moet worden om de verse, nieuwe lucht te verwarmen. Zo hoeft er minder lucht verwarmd te worden en kunt u tot wel 250m3 gas per jaar besparen. Gezien de huidige gasprijzen vrij hoog zijn en waarschijnlijk in de toekomst alleen nog maar gaan stijgen, kunt u met een wtw systeem of balansventilatiesysteem tot wel € 150,- per jaar besparen op uw energienota.

 Wilt u meer weten over onze Eco-fan of onze wtw systemen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Let op: Hesi legt zelf geen nieuwe wtw systemen aan, maar kan u wel helpen met het vervangen van uw oude wtw systeem.