background

Slimme thermostaat kopen?

Welke past het beste bij uw woonsituatie?

Hesi helpt u met het maken van de juiste keuze!

Kiezen voor een slimme thermostaat is slim: u kunt deze thermostaten volledig laten aansluiten aan uw levensstijl en woonomstandigheden. Maar welke thermostaat moet u nu precies kiezen? En welke is het meeste geschikt voor uw verwarmingssysteem? Wij helpen u met het maken van de juiste keuze.

 

Stap 1: Wat voor soort verwarming heeft u?

De meest voorkomende types verwarmingssystemen in Nederland zijn cv-ketels of stadsverwarming. Beide types werken op een andere manier en hebben dus ook verschillende soorten thermostaten nodig.

Stadsverwarming

Zo kunt u bijvoorbeeld niet alle slimme thermostaten op stadsverwarming aansluiten en heeft u bovendien slimme thermostaatkranen nodig. Deze kranen worden geplaatst op alle radiatoren in uw woning.

Cv-ketel

Alle moderne cv-ketels kunnen bediend worden met slimme thermostaten. Hiermee kunt u gemakkelijker de temperatuur (ook eventueel per kamer) regelen en zo behoorlijk wat energie besparen.

 

Stap 2: Heb ik een aan/uit of modulerende slimme thermostaat nodig?

Dit is afhankelijk van welk type cv-ketel u heeft:

– Aan/uit cv-ketel:
De aan/uit cv-ketel staat uit, tot de temperatuur in de kamer onder de ingestelde temperatuur zakt. Daarna schakelt de cv-ketel in op 100% vermogen en warmt de woning op, totdat de deze weer op de gewenste temperatuur is. Daarna schakelt de cv-ketel weer uit.

– Modulerende cv-ketel
Een modulerende cv-ketel zal het vermogen aanpassen aan de warmte behoefte. Moet er een laag temperatuur verschil overbrugd worden, dan zal de ketel dit met weinig vermogen doen. Bij modulerende cv-ketels is het dus ook noodzakelijk om een modulerende thermostaat te nemen, met hetzelfde protocol.

Hoe slim moet uw slimme thermostaat zijn?

Een slimme thermostaat voor uw cv-ketel verwarmingssysteem kunt u zo slim maken als u zelf wilt. Zo kunt u sommige slimme thermostaten op afstand bedienen door middel van een app op uw telefoon of tablet, of kunt u kiezen voor een zelflerende thermostaat, die uw gewoontes en routines onthoudt en de warmteafgifte hier naadloos op aan laat sluiten.

Hesi raadt aan: EasyControl van Bosch – de slimme thermostaat die zich aanpast aan uw leven

De slimme thermostaat EasyControl van Bosch is de beste keuze, of u nu stadsverwarming of een cv-ketel heeft. EasyControl is misschien wel de slimste en eenvoudigste thermostaat op de markt en ziet er bovendien mooi en modern uit.

De EasyControl zorgt voor de juiste temperatuur in huis. En naar wens, voor iedere kamer afzonderlijk. U kunt de EasyControl met uw telefoon bedienen, via een touchscreen aan de wand, of laat de EasyControl zichzelf aanpassen aan uw levensritme. U kiest helemaal zelf hoe u de EasyControl wilt bedienen.

Ongemerkt energie besparen

EasyControl slimme thermostaten bevatten de handige Home/Away functie. Hiermee detecteert de EasyControl thermostaat automatisch of u thuis bent of niet. Dit houdt in dat u altijd de perfecte binnentemperatuur heeft wanneer u thuis bent en energie spaart als u de deur uitgaat. Hiermee kan EasyControl uw energieverbruik aanzienlijk verlagen, zonder dat u er iets voor hoeft te doen!

Easycontrol bespaart niet alleen energie voor verwarming, maar ook voor warm water. U kunt bij EasyControl namelijk kiezen uit drie verschillende instellingen voor uw warm water: optimale energiebesparing, optimaal comfort, of de gulden middenweg.

EasyControl is naast oudere cv-installaties en installaties van andere merken, ook geschikt voor modulerende verwarmingstoestellen. Met EasyControl voor uw modulerende cv-ketel kunt u moeiteloos zorgen voor de grootst mogelijke efficiëntie in verbruik en verlengt zo bovendien de levensduur van uw cv-ketel.

Alle voordelen van de EasyControl slimme thermostaat op een rijtje:

  • Energie besparen met de Home/Away functie
  • Stel de temperatuur in per kamer, dankzij slimme radiatorkranen van Bosch
  • Ultiem gebruiksgemak dankzij de intuïtieve bediening via de gratis app
  • Uniek modern design met glazen touchscreen en Ambient Light
  • Eenvoudig te verbinden met andere producten en apps, zoals Alexa en Siri
  • Geschikt voor bijna elk cv-toestel en stadsverwarming, dankzij de connect adapter.

Meer weten over de voordelen van de EasyControl slimme thermostaat?