Servicecontract voor zonnepanelen - Hesi Limburg
 background

Servicecontract voor zonnepanelen

november 2022

Zorgeloze zonne-energie

Ontdek de voordelen van een servicecontract voor zonnepanelen!

Een groot voordeel van de nieuwere soorten zonnepanelen is dat ze gemakkelijk 30 jaar kunnen meegaan. Dit betekent wel dat ze ook 30 jaar lang op uw dak liggen en dus aan weer en wind zullen worden blootgesteld. Zonnepanelen hebben algemeen gezien niet zeer veel onderhoud nodig, maar net als dat u eens in de zoveel tijd uw cv-ketel laat controleren en onderhouden of repareren, is het ook voor uw zonnepanelen een goed idee om deze met regelmaat na te kijken en te onderhouden.

Zelf onderhoud plegen of tóch uitbesteden?

Niet iedereen heeft de technische kennis in huis om eventuele problemen van een PV-installatie te kunnen herkennen. In dat geval is het misschien tóch beter om het onderhoud uit te besteden aan een professional. Wist u bijvoorbeeld dat als u uw PV-installatie bij ons heeft afgenomen het ook mogelijk is om bij Hesi een servicecontract voor zonnepanelen af te sluiten? Lees snel verder voor meer informatie en de voordelen van ons servicecontract.

Wat zijn precies de voordelen van een servicecontract voor zonnepanelen bij Hesi?

Net als bij alle technische installaties is het rendement sterk afhankelijk van een optimale werking van de installatie. Met een servicecontract van Hesi bent u altijd zeker van een optimaal werkende PV-installatie én dus van het hoogst mogelijke rendement. Met regelmatig onderhoud zorgt u bovendien voor een langere levensduur van uw PV-installatie en zorgt u ervoor dat u altijd een veilig werkend systeem heeft. Daarnaast heeft u met een servicecontract de garantie dat eventuele storingen snel verholpen zullen worden door één van onze specialisten.

omvormers en optimizers

Wat is er allemaal inbegrepen in een servicecontract voor zonnepanelen bij Hesi?

Regelmatig onderhoud en veiligheidsmetingen

Samen met u plannen we het periodieke onderhoud van uw PV-installatie iedere 36 maanden in. Tijdens deze periodieke controles voeren onze onderhoudsmonteurs ook veiligheidsmetingen uit. Zonnepanelen liggen op uw dak en genereren stroom. Er kunnen daarom problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld kortsluiting, wat weer brandgevaar kan creëren. Door uw PV-installatie regelmatig te laten controleren bent u altijd verzekerd van een veilige, goed functionerende installatie. Daarnaast checken onze monteurs of uw panelen wel goed bevestigd zijn, zodat ze tijdens een heftige winterstorm niet van het dak af kunnen waaien of los kunnen komen.

Continue & proactieve monitoring

Als u bij ons een servicecontract afsluit voor uw PV-installatie, dan betekent dit dat wij een oogje voor u in het zeil houden. Wij monitoren uw installatie op afstand en kunnen ook storingen op afstand signaleren en analyseren, om zo voor u zo snel mogelijk de juiste oplossing te kunnen vinden om de storing te verhelpen. Daarnaast krijgt u ook de mogelijkheid om zelf online uw PV-installatie te monitoren en krijgt u van ons een maandelijkse rapportage over de opbrengsten van uw systeem.

Storingen efficiënter verhelpen

Met een servicecontract voor PV-installaties van Hesi bent u verzekerd van snelle hulp bij storingen. Soms kunnen we storingen op afstand verhelpen, maar mocht de monteur toch naar u toe moeten komen om de storing te repareren, dan betaalt u met een servicecontract van Hesi géén extra voorrijkosten of loonkosten (excl. materiaalkosten).

De kosten voor een servicecontract voor zonnepanelen zijn afhankelijk van de omvang van uw PV-installatie en het type omvormer.

Heeft u een PV-installatie van Hesi en interesse in een servicecontract?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie.