background

Maak uw energieverbruik nóg slimmer met een P1 meter!

juli 2023

Optimaal gebruik maken van uw zonne-energie

U bent druk bezig met het verduurzamen van uw woning. U heeft zonnepanelen op het dak laten aanleggen, uw oude cv-ketel verwisseld door een zuinige warmtepompinstallatie en uw oude huishoudelijke apparatuur vervangen door nieuwe apparaten met een goed energielabel om het gezamenlijke energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Maar wat verbruikt u nu eigenlijk aan energie tijdens bijvoorbeeld koken of douchen? En weet u wat het sluipverbruik van uw apparaten ‘s nachts is? Er is nu een manier om precies inzicht te krijgen in uw daadwerkelijke verbruik. Met een P1 meter krijgt u live en direct inzicht in uw stroom- en of gasverbruik én de teruglevering van stroom via uw zonnepanelen. Gewoon via een handige app op uw smartphone!

P1 meter werkt slim samen met uw slimme meter

Als u al een slimme meter in huis heeft, dan bent u nog maar drie kleine stappen verwijderd van direct inzicht in uw verbruik. Een P1 meter is namelijk direct aan te sluiten op de P1 poort van uw slimme meter! Verbind de P1 meter met uw wifi en daarna kunt u via de bijbehorende app direct zien wat uw verbruik is.

Vanaf het moment van aansluiting wordt uw exacte stroom- en gasverbruik opgeslagen en vertaald in handige overzichten, die u op elk gewenst moment via de app kunt bekijken. Zo bent u altijd op de hoogte van uw energieverbruik en kunt u gemakkelijk uw verbruik van verschillende dagen, weken of maanden met elkaar vergelijken door middel van overzichtelijke grafieken. Zo gauw u een apparaat in huis aanzet, kunt u direct zien wat het verbruik is. Zo wordt het natuurlijk ook een stuk gemakkelijker om te bepalen hoe u nog méér energie kunt besparen!

Directe koppeling met de omvormer van uw zonnepanelen

De meeste P1 meters bieden koppelingen aan voor alle soorten omvormers van de merken SolarEdge, Goodwe, Growatt, Enphase en SMA. U kunt bij sommige P1 meters zelfs meerdere soorten omvormers koppelen. In het overzicht worden dan automatisch de opwekking van alle zonnepanelen bij elkaar opgeteld in de grafiek. Via de koppeling aan uw zonnepanelen omvormer kunt u precies zien wanneer en hoeveel zonne-energie u direct verbruikt in huis en hoeveel u saldeert. Zeker met oog op de afbouw van de salderingsregeling is het slim om door middel van de overzichten in uw app te gaan kijken hoe u meer van uw eigen zonnestroom direct zelf kunt gaan gebruiken! Want hoe meer zonnestroom u direct gebruikt, hoe meer u bespaart!

Diverse merken bieden P1 meters aan die elk verschillende kosten, functionaliteiten en mogelijkheden hebben. Doe dus vooral goed onderzoek om de P1 meter te vinden die aan al uw wensen voldoet!