background

Nóg meer voordeel halen uit uw zonnestroom?

Uw investering in zonnepanelen kunt u gemiddeld binnen zo’n 5 jaar mooi terugverdienen. Maar wist u dat u nóg meer voordeel kunt halen uit uw zonnestroom?

Particulieren zonder btw-nummer zijn vrijgesteld van btw

Als particulier met zonnepanelen ziet de Belastingdienst u als een “kleine ondernemer” U wekt namelijk energie op die u terug levert aan het net. Daar mee bent u zelf een kleine energieleverancier én dus ondernemer.

Wanneer u zonnepanelen heeft, heeft u recht op een btw-nummer. Met dit btw-nummer kunt u de btw terugvragen over de aanschaf van de zonnepanelen. De btw over de opbrengst hoeft u dan in de jaren na aanschaf niet meer te betalen, omdat u dan valt onder de Kleine Ondernemersregeling. U kunt eenmalig beroep doen op deze regeling, waarmee u ontheffing krijgt van administratieve verplichtingen en het afdragen van btw over uw inkomsten als gevolg va het terug leveren (salderen) van stroom.

Voor meer informatie en de voorwaarden, klik hier

btw_teruggave_zonnepanelen
salderen

Moet ik dan btw betalen over de opbrengst?

Alleen in het jaar van aanschaf moet u betalen over de opbrengst van uw zonnepanelen. De af te dragen btw wordt forfaitair bepaald en bedraagt vaak slechts enkele tientjes. Na dit eerste jaar valt u voor altijd onder de Kleine Ondernemersregeling en bent u dus vrijgesteld.

Krijg ik te maken met allerlei administratieve rompslomp?

Geen zorgen! Hesi neemt alle werkzaamheden rondom het aanvragen van uw btw-teruggave uit handen. Onze ervaren medewerkers geven u graag persoonlijk meer uitleg en zoeken het voor u uit!*

*Hesi verzorgt de teruggave enkel voor particulieren zonder bestaand btw-nummer.