Nefit Bosch & Hesi - Hesi Limburg
 background

Nefit Bosch & Hesi

Kwaliteit die staat als een huis

Nefit Bosch is hét topmerk op het gebied van cv-ketels en verwarmingssystemen, die staat voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Nefit en Bosch zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. Twee A-merken, elk met een indrukwekkende staat van dienst die meer dan 100 jaar teruggaat.

Absolute zekerheid

Nefit Bosch staat voor zekerheid, zoals Hesi staat voor kwaliteit. Nefit Bosch is een merk waarop men kan vertrouwen en zo kan Hesi op haar beurt de best mogelijke zekerheid en kwaliteit garanderen aan haar klanten. Met de producten en technologieën van Nefit Bosch kan Hesi betrouwbare, breed toepasbare, duurzame en energiebesparende oplossingen voor verwarming, koeling, warm water en energievoorziening produceren die aan alle wensen van de klanten voldoen. Net als Nefit Bosch streeft Hesi ernaar om altijd oplossingen van consistent hoge kwaliteit te leveren, gekoppeld aan een hoog niveau van dienstverlening.

Duurzame ambities

Nederland was altijd een gasland bij uitstek. Nu ons land volop in de energietransitie zit, waarbij wij het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk proberen terug te dringen, investeert Nefit Bosch volop in het ontwikkelen van nieuwe en duurzame energieoplossingen. Oplossingen die in de komende decennia hard nodig zullen zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld warmtepomptechnologie of zonne-energie, maar ook waterstof.

Met Nefit Bosch als vaste innovatiepartner en leverancier, zorgt Hesi ervoor dat wij deze duurzame energieoplossingen ook aan onze klanten kunnen leveren, zodat wij allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Nefit Bosch Waterstof

Meer dan 100 jaar ervaring – Het ontstaan van Nefit Bosch
1932 –  A.S.W. en de Fasto-geiser

Aan het einde van de negentiende eeuw werd in Nijmegen de NV Automatic Screw-Works (A.S.W.) opgericht. Hier werden nippels en gas- en waterkranen geproduceerd. A.S.W. ontwikkelde in 1932 de eerste Fasto-geiser en ging vanaf 1967 onder meer warmtewisselaars vertinnen en geisers monteren. Later werden er ook cv-ketels gemaakt. In 1979 kwamen er nieuwe aandeelhouders in beeld en werden de bedrijfsactiviteiten voortgezet onder de naam Fasto B.V.

1948 – Nefit en de eerste cv-ketel

Nefit is door middel van Marshall-hulp in 1948 in Deventer ontstaan als Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek. In de jaren ’80 ontwikkeld Nefit naar aanleiding van de grote oliecrisis de eerste hoog-rendement verwarmingsketel en groeit daarmee uit tot de grootste cv-fabrikant van Nederland. Als eerste cv-ketel fabrikant kreeg Nefit in 1981 het Giveg HR-keurmerk.

1991 – Nefit Fasto

In 1991 stelde de Nederlandse overheid een subsidieregeling voor Hr-ketels in. Om meer grip te krijgen op de markt, werden Nefit en Fasto in 1992 één bedrijf, waarna zij in 1997 hun honderdjarig bestaan mochten vieren.

In 1993 en 1994 werden de aandelen van Nefit Fasto weer verkocht aan Buderus Heiztechnik GmbH. Met deze strategische alliantie kon men de export vergroten tot meer dan 50% van de totale omzet.

2004 – Buderus en Bosch

In 2004 werd Buderus overgenomen door de Robert Bosch Group. Hieruit ontstond het bedrijf Bosch Thermotechnik, waaronder ook Nefit valt. Door de internationale reikwijdte van Bosch staat de HR-technologie van Nefit nu wereldwijd hoog aangeschreven en kan de thuismarkt worden bediend van een breed scala aan nieuwe, duurzame technologieën.

Met meer dan 100 jaar aan gedeelde kennis en ervaring op het gebied van installatietechniek, is de keuze van Hesi voor Nefit Bosch bijna vanzelfsprekend. Topproducten van hoge kwaliteit en een lange levensduur, gecombineerd met topservice en een grote focus op duurzaamheid en innovatie, is waarom wij kiezen voor Nefit Bosch.