background

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp

Is mijn woning geschikt?

Uw huis duurzaam verwarmen met minder gas? Een hybride warmtepomp maakt het mogelijk! Bij bestaande woningen is een hybride warmtepomp veruit een van de beste toepassingen. Een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met uw bestaande of nieuwe cv-ketel en kan gemakkelijk in bestaande woningen geïnstalleerd worden om.

Wat is een hybride warmtepomp precies?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een reguliere cv-ketel en die warmte creëert door energie te onttrekken aan de buitenlucht. Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit en werkt volledig op elektriciteit. Anders dan een all-electric warmtepompsysteem zijn hybride warmtepompen vooral geschikt voor bestaande woningen die nog een cv-ketel bevatten en zijn daarmee een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp maakt gebruik van de energie die van nature aanwezig is in de buitenlucht. De pomp onttrekt energie aan de buitenlucht en voegt deze toe aan het water van uw verwarmingssysteem. Slechts wanneer het heel koud is buiten zal de cv-installatie moeten inspringen om de pieken in warmtevraag op te vangen.  Zo houdt u het altijd lekker warm binnen én kunt u uw gasverbruik verminderen.

Wanneer is mijn woning precies geschikt voor een hybride warmtepomp?

Uw woning is geschikt voor een hybride warmtepomp wanneer deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een koophuis.
  • Uw huis heeft een cv-ketel.
  • U heeft naast de cv-ketel voldoende ruimte voor een hybride warmtepomp.
  • U heeft buiten ruimte en mogelijkheden om de buitenunit van de hybride warmtepomp te plaatsen.
  • Uw woning is goed geïsoleerd en bevat dubbel glas (bij voorkeur HR++ glas).

Voldoet uw woning aan bovenstaande voorwaarden? Dan is uw huis klaar voor een duurzame hybride warmtepomp.

Neem contact met ons op voor een prijsopgave of indicatie van onze adviseurs, voor een passend advies bij uw woonwensen. Of vul onze handige warmtepomp calculator in en ontdek meteen welke hybride warmtepomp voor uw woning geschikt is!