background

Hesi@work

De Jozefsjoeël te Simpelveld

van oude basisschool naar duurzame woningen

In Simpelveld is een uniek en gloednieuw appartementencomplex gerealiseerd op een van de markantste plekken in het dorp. Aan de Kloosterstraat, op de plek van de voormalige Sint Jozefschool (ook wel Jozefsjoeël genoemd), is een compleet appartementencomplex gecreëerd dat bestaat uit 21 nieuwbouwappartementen. Een unieke combinatie van “wonen aan het park”, met een groot aantal voorzieningen op loopafstand.

De architectuur van dit nieuwbouwcomplex bouwt voort op de zakelijk expressionistische stijl van de oude basisschool, waarbij door de unieke, naar voren uitstekende gevel de stijl van de oude school in een nieuw jasje gestoken wordt. De belangrijkste speerpunten voor dit bouwplan waren duurzaamheid, behoud van het unieke karakter van de gebouwen en de nauwe relatie met het voor velen vertrouwde park.

Duurzaam bouwen voor de toekomst

Bij de realisatie van elk nieuwbouwproject is duurzaamheid tegenwoordig leidend. Hoe bouwen we nieuwbouwwoningen op duurzame wijze en hoe maken we ze klaar voor een duurzamere toekomst? Dit gold ook voor het bouwplan van De Jozefsjoeël appartementen.

Werd de oude school nog verwarmd met gasgestookte cv-ketels, zo moest de ‘nieuwe’ Jozefsjoeël een zo duurzaam mogelijke energieverzorging en verwarming krijgen. Dit deden we o.a. door het gebruiken van warmtepompen voor het verwarmen en koelen van de appartementen. Door de zonnepanelen op en in het dak kan de stroomvoorziening van de publieke ruimtes volledig voorzien worden door duurzame zonnestroom.

in-dak_zonnepanelen
Jozefsjoeël

Alles voor een duurzame woning: all-electric warmtepompen en in-dak zonnepanelen

Onze Hesi monteurs hebben bij dit project all-electric warmtepompen en in-dak zonnepanelen geïnstalleerd. De meeste zonnepanelen die u tegen zult komen zijn geplaatst óp het dak, d.w.z. op de dakbedekking zelf. Bij een in-dak zonnepanelen constructie hebben de zonnepanelen twee functies: dakbedekking én energieopwekking. Bij in-dak zonnepanelen worden de panelen netjes weggewerkt in het dakvlak. Zo vormen de zonnepanelen een strak geheel met de rest van het dak, wat een mooie uitstraling geeft. In het geval van de Jozefsjoeël zijn de zonnepanelen zelfs bijna onzichtbaar, gezien vanaf straatniveau.

Met onze betrouwbare en duurzame energie- en verwarmingssystemen draagt Hesi haar steentje bij aan het ontwikkelen van de nieuwbouwwoningen van de toekomst. Zo kunnen wij bijdragen aan minder verbruik van fossiele brandstoffen en de reductie van CO2-uitstoot.

Goed voor ons milieu én de bewoners. Nu én in de toekomst!