Haal meer uit uw zonnestroom met saldering en BTW-teruggave. - Hesi Limburg

Update

Gezien de huidige omstandigheden in de markt (beperkte beschikbaarheid / langere levertijden) zijn sommige producten niet altijd op voorraad. Hieronder treft u overzicht aan van de beschikbaarheid:

  Uit voorraad leverbaar
 • Cv-ketel
 • Ventilatie MV Box
 • E-boiler
 • Thermostaat
  Langere wachttijd
 • Zonnepanelen
  Levertijd onbekend
 • Warmtepomp
 • Ventilatie WTW unit
background

Haal meer uit uw zonnestroom met saldering en BTW-teruggave.

april 2021

Tip 1: Salderen met zonnestroom; hoe werkt het?

Zonnepanelen op het dak van uw huis zorgen voor schone stroom. Wanneer u met uw zonnepanelen meer stroom opwekt dan u daadwerkelijk verbruikt, kunt u deze overbodige stroom weer terug leveren aan het energienet. Zo kunt u de terug geleverde stroom wegstrepen tegen de stroom die u zelf afneemt en uw jaarlijkse energiekosten drastisch verlagen. Dit noemen we salderen en is een regeling die vanuit de overheid gestimuleerd wordt.

De huidige status van de salderingsregeling

In eerste instantie zou de salderingsregeling vanaf 1 januari 2023 geleidelijk worden afgebouwd. Dat wil zeggen dat men ieder jaar net wat minder terug geleverde stroom mag wegstrepen tegenover de stroom die men van het net afneemt.

Om de salderingsregeling vanaf 2023 te kunnen afbouwen, zouden alle kleinverbruikers inmiddels een geschikte meter moeten hebben laten installeren die aan de verplichting voldoet om afname en invoeding apart te kunnen meten. Een gigantische klus voor netbeheerders, energiebedrijven en installateurs, die waarschijnlijk nooit voor 1 januari 2023 afgerond zal worden. Om deze redenen heeft de Tweede Kamer de afbouw van de salderingsregeling in februari van dit jaar dan ook controversieel verklaard en staat de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023 nog steeds op losse schroeven. Na de verkiezingen zal de Tweede Kamer zich opnieuw hierover gaan beraden. Vóór 2023 verandert er in ieder geval dus nog niets voor de eigenaren van zonnepanelen.

Overweegt u om zonnepanelen te laten installeren op uw woning voor 2023? Maak dan nog snel gebruik van deze salderingsregeling en haal meer voordeel uit uw zonnestroom.

haal_meer_uit_uw_zonnestroom
btw_teruggave_zonnepanelen

Tip 2: Vraag de btw op uw zonnepanelen terug

Wist u dat u de betaalde btw voor uw zonnepanelen als particulier terugkrijgen van de belasting? Dit kan tot wel honderden euro’s opbrengen! Omdat u met uw zonnepanelen uw eigen energie opwekt, ziet de Belastingdienst u als “kleine ondernemer” en kan u deze btw-teruggave mooi meenemen.

U betaalt geen BTW bij aanschaf van zonnepanelen bij Hesi*

Koopt u uw zonnepanelen via Hesi? Dan hoeft u bij de aanschaf bij ons geen BTW te betalen. Hesi vraagt dan namens u (uiteraard altijd in overleg met u) zelf de BTW-teruggave aan bij de belastingdienst. Zo heeft u nergens omkijken naar!

(*alleen voor particulieren zonder bestaand BTW-nummer)