background

Haal meer uit uw zonnestroom met saldering en BTW-teruggave.

Tip 1: Salderen met zonnestroom; hoe werkt het?

Zonnepanelen op het dak van uw huis zorgen voor schone stroom. Wanneer u met uw zonnepanelen meer stroom opwekt dan u daadwerkelijk verbruikt, kunt u deze overbodige stroom weer terug leveren aan het energienet. Zo kunt u de terug geleverde stroom wegstrepen tegen de stroom die u zelf afneemt en uw jaarlijkse energiekosten drastisch verlagen. Dit noemen we salderen en is een regeling die vanuit de overheid gestimuleerd wordt.

Afbouw van de salderingsregeling vanaf 2025

In eerste instantie zou de salderingsregeling vanaf 1 januari 2023 geleidelijk worden afgebouwd. Dat wil zeggen dat men ieder jaar net wat minder terug geleverde stroom mag wegstrepen tegenover de stroom die men van het net afneemt.

Om de salderingsregeling vanaf 2025 te kunnen afbouwen, moeten alle kleinverbruikers een geschikte meter moeten hebben die aan de verplichting voldoet om afname en voeding apart te kunnen meten. Een gigantische klus voor netbeheerders, energiebedrijven en installateurs. Om deze redenen heeft de Tweede Kamer de afbouw van de salderingsregeling in februari 2021 dan ook controversieel verklaard en stond de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023 op losse schroeven. Onlangs is dus besloten om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen. Vóór 2025 verandert er in ieder geval dus nog niets voor de eigenaren van zonnepanelen.

Overweegt u om zonnepanelen te laten installeren op uw woning voor 2025? Maak dan nog snel gebruik van deze salderingsregeling en haal meer voordeel uit uw zonnestroom.

haal_meer_uit_uw_zonnestroom
btw_teruggave_zonnepanelen

Tip 2: Vraag de btw op uw zonnepanelen terug

Wist u dat u de betaalde btw voor uw zonnepanelen als particulier terugkrijgen van de belasting? Dit kan tot wel honderden euro’s opbrengen! Omdat u met uw zonnepanelen uw eigen energie opwekt, ziet de Belastingdienst u als “kleine ondernemer” en kan u deze btw-teruggave mooi meenemen.

U betaalt geen BTW bij aanschaf van zonnepanelen bij Hesi*

Koopt u uw zonnepanelen via Hesi? Dan hoeft u bij de aanschaf bij ons geen BTW te betalen. Hesi vraagt dan namens u (uiteraard altijd in overleg met u) zelf de BTW-teruggave aan bij de belastingdienst. Zo heeft u nergens omkijken naar!

(*alleen voor particulieren zonder bestaand BTW-nummer)