De SMA omvormer; van zon tot stroom. - Hesi Limburg
 background

De SMA omvormer; van zon tot stroom.

Een omvormer zorgt ervoor dat de energie die u met uw zonnepanelen opwekt, wordt omgezet in bruikbare stroom. Daarom is een omvormer allesbepalend voor het rendement wat u uit uw zonnepanelen kunt halen en is het belangrijk om bij aanschaf van een zonnestroomsysteem te kijken naar de kwaliteit van de omvormers.

Hoe werkt een goede omvormer?

De omvormer is een essentieel onderdeel van uw zonnestroomsysteem. De zonnepanelen leveren gelijkstroom, waarna de omvormer dit omzet in wisselstroom. Deze wisselstroom wordt vervolgens via de meterkast aan het energienet geleverd, waarna u hiermee uw kopje koffie kunt zetten. Een omvormer zorgt er bovendien voor dat uw zonnepanelen optimaal presteren en meet direct de opbrengst van uw systeem.

Meer rendement met de SMA omvormers van Hesi

De omvormer is allesbepalend voor de hoeveelheid energie die de zonnepanelen kunnen opwekken, vooral bij verschillende soorten weersomstandigheden. Bij elk type weer moet de omvormer zorgen voor het best mogelijke resultaat. Een goede omvormer kan daardoor leiden tot meer rendement op uw zonnestroom. (Bron: SMA Benelux)
Hesi maakt gebruik van SMA omvormers. SMA omvormers zijn voorzien van SMA ShadeFix, een gepatenteerde geïntegreerde schaduwmanagement software. Deze software optimaliseert de opbrengst van uw zonnestroominstallatie in alle weersomstandigheden, ook bij schaduw. SMA omvormers gaan altijd voor het hoogst mogelijke rendement.

Gemakkelijk online monitoren

Met de SMA omvormers weet u altijd wat uw installatie produceert; op het moment zelf én over een langere tijdspanne. De omvormers van SMA zijn namelijk standaard uitgerust met Webconnect technologie, die de omvormer rechtstreeks verbindt met het internet. Via de online portaalsite of apps SMA kunt u dan moeiteloos en eenvoudig de opbrengst van uw zonnestroominstallatie bekijken en monitoren op uw pc of smartphone.

Wilt u ook meer rendement en meer inzicht in uw energieproductie? Wij helpen u graag verder.