background

CV, warmtepomp of hybride warmtepompsysteem? Welk systeem is geschikt voor uw woning?

Een cv-ketel, warmtepomp of hybride warmtepompsysteem als warmtebron voor uw woning

Verschillende energie- en installatiebedrijven en milieuorganisaties in Nederland werken op dit moment samen toe naar het verminderen van onze gezamenlijke CO2-uitstoot. Een warmtepomp is één van de middelen die aanzienlijk kan bijdragen aan het reduceren van deze CO2-uitstoot. Indien uw oude cv-ketel nog vóór 2026 aan vernieuwing toe is, staat u nu voor een concrete keuze: een nieuwe cv-ketel, een warmtepomp, of toch investeren in een hybride warmtepomp?

Hoe maak ik de juiste keuze?!

Het bouwjaar, de mate van isolatie en het verwarmingssysteem van uw woning zijn allesbepalend bij het maken van deze keuze. Niet elke woning is namelijk geschikt voor een warmtepomp:

Heeft u een nieuwbouwwoning? Is uw woning zeer goed geïsoleerd? Heeft uw woning vloerverwarming? En HR++ glas? Zo ja, dan kan een warmte pomp een goed alternatief zijn.

Heeft u al een wat oudere woning? En is deze wel al goed geïsoleerd? Dan is een hybride opstelling van cv-ketel en warmtepomp wellicht een goede optie. Een goede isolatie is hierbij wel absoluut essentieel om rendement uit uw warmtepomp te kunnen halen.

Heeft een oude woning met slechte isolatie? Dan adviseren wij om eerst te investeren in het verbeteren van de isolatie van uw woning. Want alle warmte die niet verloren gaat, hoeft ook niet opnieuw geproduceerd te worden. Ook hierin kan Hesi u volledig adviseren en ondersteunen.

Heeft u echt geen mogelijkheid om te investeren in het verbeteren van de isolatie van uw oudere woning? Kies dan voor het huren of kopen van een nieuwe cv-ketel. Lees hier meer over het huren of kopen van cv-ketels.

Onzeker over uw keuze? Laat u persoonlijk en vakkundig adviseren!

Onze adviseurs komen graag bij u langs om te bekijken welke installatie het meest geschikt is voor uw woning en specifieke wensen. Zij kunnen u voorzien van een eerlijk en volledig advies en u helpen met het maken van de juiste keuzes rondom de verwarming van uw woning. Gratis en vrijblijvend. Of vul onze handige warmtepomp calculator in en ontdek meteen welke hybride warmtepomp voor uw woning geschikt is!