background

Cv-ketel huren: alle voordelen op een rijtje

september 2022

Altijd probleemloos warmte en warm water

Het is zover… Uw cv-ketel is dringend aan vervanging toe. En nu? U heeft verschillende mogelijkheden: u kunt een cv-ketel huren of u kunt er een kopen. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van het huren van een cv-ketel ten opzichte van er eentje kopen? Hesi zet het voor u op een rijtje!

Cv-ketel kopen

Een goede cv-ketel kost u al snel meer dan € 1.000,-  in de aanschaf. Daarmee bent u er echter nog lang niet. De ketel moet namelijk ook nog geïnstalleerd en ingeregeld worden. De kosten van installatie en inregeling zijn vaak ook afhankelijk van de omstandigheden in uw woning, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de oude rookgasafvoer om de nieuwe ketel optimaal en veilig te kunnen laten werken.

Naast de aanschafkosten, installatie en inregeling heeft uw nieuwe cv-ketel ook regelmatig onderhoud nodig. Bij het kopen van een cv-ketel bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. Over de gehele levensduur van een cv-ketel kost onderhoud ruim € 1.500,-. Uitgaven waarop u beter niet kunt bezuinigen, want goed onderhoud verlaagt uw energieverbruik en vermindert het risico op storingen. En niemand wil in de winter in de kou komen te zitten! Een goed onderhouden cv-ketel presteert op alle niveaus beter, is veiliger en energiezuiniger.

Daarnaast zijn er ook nog garantiebepalingen waar u rekening mee moet houden. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat er snel een monteur langs kan komen om uw kapotte cv-ketel te repareren. Bij het kopen van een cv-ketel bent u direct eigenaar van de ketel. Ook kunt u dan zelf bepalen of en bij wie u uw onderhoudscontact afsluit.

Dit lijkt op papier misschien de goedkoopste optie, maar de nadelen zijn ook niet gering:

Nadelen kopen cv-ketel

 • Grote investering voor de aanschaf, installatie en inregeling van uw nieuwe ketel.
 • U moet zelf het onderhoud en reparatieservice regelen.
 • Zonder onderhoudscontract moet u afwachten of u direct hulp krijgt bij een kapotte ketel, plus moet u de onderdelen, voorrijkosten en arbeidsloon zelf betalen.
warmtepomp hesi

Cv-ketel huren

Wanneer u niet meteen een groot bedrag wilt investeren voor de aankoop van een nieuwe ketel, dan is huren de aantrekkelijkste optie. U heeft met het huren van een cv-ketel bovendien voor langere tijd duidelijkheid en inzichten over de maandelijkse kosten. Installatie, onderhoud en bijkomende kosten zoals reparatiekosten en onderdelen zijn in de huur inbegrepen.

Voor mensen die nog twijfelen over het investeren in een gasloze verwarmingsoplossing, zoals een hybride warmtepomp, kan het huren van een cv-ketel tijd helpen om tijd te winnen. Zo kunt u zich nog even goed verdiepen in wat de beste toekomstbestendige oplossing is voor uw woonsituatie.

De voordelen van een cv-ketel huren:

 • Geen plotselinge grote uitgave.
 • Uitgaven per maand zijn inzichtelijk, inclusief reparaties en onderhoud.
 • Installaties, onderhoud en de 24 uurs-service zijn volledig inbegrepen in de huur.
 • Geen hoge kosten wanneer een onderdeel kapot gaat.
 • Gegarandeerd snelle hulp bij storingen.
 • Kiezen uit de modernste en energiezuinigste ketels.
 • Geen zorgen om uw cv-installatie, altijd warm water en een comfortabele, warme woning.
 • Bij verhuizing kan het lopende huurcontract overgedragen worden naar de nieuwe koper.

Nadelen:

 • De cv-ketel wordt niet uw eigen bezit.

Wilt u gewoon lekker wonen en zich geen zorgen maken over het aanschaffen en onderhouden van uw cv-ketel? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden en laat ons voor uw comfort zorgen. Gewoon wat u wilt! Klik op onderstaande knop voor meer informatie.