HomeCom Pro - Hesi Limburg
 background

HomeCom Pro

juni 2022

Altijd een optimaal werkende installatie met HomeCom Pro

diagnose en service op afstand

Maakt u voor het monitoren en instellen van de binnentemperatuur al gebruik van een Bosch EasyControl slimme thermostaat? Dan kunt u nu uw systeem nóg slimmer en efficiënter maken door het te verbinden met HomeCom Pro, hét nieuwe online portal van Nefit Bosch waarmee installateurs direct in verbinding staan met uw verwarmingsinstallatie.

Wat is HomeCom Pro en hoe werkt het?

HomeCom Pro is een online portal van Bosch dat automatisch alle verbonden toestellen monitort en het mogelijk maakt voor installateurs zoals Hesi om altijd en overal in verbinding te staan tot de gekoppelde toestellen van haar klanten. Door middel van HomeCom Pro kunnen wij bij storingen in uw toestel op afstand een online diagnose uitvoeren, waarbij sommige storingen zelfs op afstand opgelost kunnen worden.

Het voordeel hiervan is, dat uw installateur al op de hoogte kan zijn van een storing in uw verwarmingsinstallatie voordat u hier zelf op de hoogte van bent. HomeCom pro is geschikt voor alle Nefit en Bosch toestellen (cv-ketels en warmtepompen) die door middel van een EasyControl thermostaat worden aangestuurd.

Waarom Hesi kiest voor HomeCom Pro

Met HomeCom Pro heeft Hesi als installateur altijd perfect zicht op de cv-installaties van haar klanten. Met dit online portal zijn we onmiddellijk op de hoogte van toestellen die niet goed functioneren en kunnen we gericht actie ondernemen om de problemen zo snel mogelijk voor u op te lossen, of juist te voorkomen.

Zo kunnen we proactief reageren op storingen en onze dienstverlening voor u blijven verbeteren. Ook besparen we hiermee veel tijd en kosten omdat we geen onnodige extra ritten naar klanten of voor het ophalen van vervangende onderdelen hoeven te maken.
Met HomeCom Pro kan Hesi niet alleen efficiënter werken, maar maken we ook een grote stap richting een duurzamere toekomst.

Bosch Easycontrol Thermostaat

De voordelen van HomeCom Pro voor u op een rijtje 

 • Meer zekerheid en altijd een optimaal werkend verwarmingssysteem:
  het functioneren van uw systeem wordt continu bewaakt en bij storingen kan er direct actie ondernomen worden, op afstand of op locatie.
 • Meer gebruiksgemak:
  Wanneer er een storing in uw systeem vastgesteld wordt door HomeCom Pro, wordt er meteen een melding gestuurd naar uw installateur, waardoor de storing snel opgelost kan worden en u niet in de kou hoeft te zitten.
 • Sneller en efficiënter:
  De installateur kan via HomeCom Pro direct zien wat er mis is met uw installatie en kan hierop direct en gericht actie ondernemen.
 • Tijd- en kostenbesparend:
  Doordat de installateur meteen inzicht krijgt in de aard van de storing kan deze zich beter voorbereiden en de storing direct verhelpen. Een extra rit of afspraak, bijvoorbeeld omdat er eerst een nieuw onderdeel moet worden besteld, wordt zo vermeden, waarmee u tijd én kosten bespaart.
 • Een beter presterend verwarmingssysteem:
  Want een systeem dat continu gemonitord wordt, werkt zo optimaal mogelijk.
 • Extra support van Nefit Bosch:
  Naast een efficiëntere service en real-time inzicht in de verwarmingssystemen is HomeCom Pro rechtstreeks verbonden met de specialisten van Nefit Bosch die op afstand uw installateur kunnen ondersteunen, of zelfs u als eindgebruiker kunnen helpen, wanneer de installateur niet meteen in de gelegenheid is om zelf uw storing op te lossen.

Hoe verbind ik mijn EasyControl Thermostaat met HomeCom Pro?

Klanten van Hesi kunnen gebruikmaken van het HomeCom Pro systeem door hun EasyControl Thermostaat te koppelen. Met een paar klikken kunt u uw verwarmingssysteem koppelen en geeft u Hesi real-time inzicht in de status van uw toestellen. Wilt u uw EasyControl koppelen? Bekijk dan onze handige video met instructies voor het koppelen van uw toestellen: klik hier