background

Sunny Home Manager

Volledige controle

over uw zonne-energie met de Sunny Home Manager

De Sunny Home Manager 2.0 houdt alle energiestromen in huis nauwlettend in de gaten, herkent automatisch besparingsmogelijkheden en zorgt voor een efficiënt gebruik van zonne-energie binnen het huishouden. Dit maakt intelligent energiebeheer eenvoudiger en kosteneffectiever.

Daarnaast zorgt het ervoor dat je zo min mogelijk stroom teruglevert aan het net, zodat je het maximale uit je eigen opgewekte zonne-energie haalt. Én… de Sunny Home Manager is reeds geïnstalleerd in meer dan 300.000 huishoudens, wat de betrouwbaarheid en populariteit van dit systeem onderstreept.

Met de geplande afschaffing van de salderingsregeling en de overbelasting van het stroomnet is het cruciaal dat u zoveel mogelijk van uw eigen opgewekte stroom gaat benutten. De Sunny Home Manager is hierbij een uitstekend hulpmiddel.

Terugleverkosten van energieleveranciers

Veel energieleveranciers gaan terugleverkosten in rekening brengen voor opgewekte stroom die teruggeleverd wordt aan het net. Afhankelijk van de stroomprijs en de overcapaciteit van uw installatie kan het voordelig zijn om minder of zelfs niet te gaan terugleveren. Met de Sunny Home Manager heeft u hierbij de volgende mogelijkheden:

  • een begrenzing instellen op een percentage van het vermogen van de installatie (0 – 99%)
  • een begrenzing instellen op een vaste waarde van het vermogen van de installatie (aantal kW)
  • de teruglevering volledig blokkeren naar het stroomnet

De voordelen

van de Sunny Home Manager 2.0

  • Energiebewaking en -optimalisatie: De Sunny Home Manager bewaakt nauwkeurig alle energiestromen binnen het huishouden, waardoor het mogelijk is om energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen.
  • Automatische besparingsherkenning: Het systeem herkent automatisch potentieel voor energiebesparing en adviseert over maatregelen om het energieverbruik te verminderen.
  • Efficiënt gebruik van zonne-energie: Door slim gebruik te maken van zonne-energie optimaliseert de Sunny Home Manager het eigen verbruik van opgewekte energie, wat resulteert in lagere energierekeningen.
  • Intelligent energiebeheer: Het biedt geavanceerd energiebeheer waarmee huiseigenaren hun energieverbruik kunnen monitoren en beheren via een gebruiksvriendelijke interface.
  • Minimaliseren van teruglevering aan het net: Het systeem is ontworpen om zo min mogelijk energie van uw zonnepanelen terug te leveren aan het elektriciteitsnet, waardoor u meer profiteert van uw eigen opgewekte zonne-energie.
  • Bewezen betrouwbaarheid: Met installaties in meer dan 300.000 huishoudens heeft de Sunny Home Manager 2.0 zich bewezen als een betrouwbaar en effectief systeem voor energiebeheer.

Minder terugleveren

met de SMA thuisbatterij

De SMA Home Storage Solution thuisaccu is een essentiële aanvulling op de Sunny Home Manager, die samenwerkt om het energiebeheer in huis te optimaliseren. Deze batterij slaat overtollige energie op die door zonnepanelen wordt opgewekt en maakt het mogelijk om deze energie later te gebruiken wanneer de vraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt.

Door gebruik te maken van de thuisbatterij kan het terugleveren van energie aan het net verder worden verminderd, waardoor u terugleverkosten kunt vermijden. Dit niet alleen verhoogt de energie-efficiëntie, maar vermindert ook de afhankelijkheid van externe energiebronnen, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.